Ce este mai bine să folosesc, o periuță de dinți manuală sau una electrică?

Periuță manuală vs periuță electrică. Periuțele de dinți electrice asigură îndepărtarea superioară a plăcii bacteriene cu până la 100% mai mult decât cele manuale. Deoarece periuțele electrice realizează acțiunea de periere în locul dumneavoastră, foarte multe persoane găsesc folosirea acestora mult mai eficientă decât utilizarea periuțelor de dinți manuale.

Periuță manuală vs periuță electrică

Tehnica de periere diferă funcție de tipul de periuță dentară folosită. Periuțele de dinți manuale vă obligă să executați toate acțiunile de periere, precum mișcările circulare de-a lungul dinților și gingiilor. Însă, periuțele electrice furnizează automat acțiunile de periere și trebuie doar să le ghidați de-a lungul suprafeței dinților.

Periuța de dinți manuală atrage următoarele riscuri:

(1) tehnică de periere incorectă

(2) dificultatea aderării la timpul de periere recomandat (două minute).

Aceste două riscuri conduc la curățarea inadecvată a cavității orale, concomitent cu apariția cariilor. În general, periuțele de dinți electrice sunt dotate cu timere, tocmai pentru a vă asigura că ați spălat dinții cât timp este necesar. Acest aspect vă determină să spălați corespunzător întreaga suprafață, ceea ce atrage după sine menținerea într-o bună stare a sănătății dentare.

Este foarte important ca în timpul periajului să vă protejați gingiile, motiv pentru care vă recomandăm să folosiți periuțele de dinți proiectate cu senzori de presiune care să vă anunțe când adăugați prea multă forță. Sunt persoane care își curăță foarte bine dinții cu periuța manuală, dar alții care identifică în cea automată o soluție utilă pentru sănătatea lor orală. Totodată, o perie electrică ar putea să reducă petele care apar la persoanele care fumează, consumă cafea sau ceai.

De asemenea, periuțele de dinți electrice ajută foarte mult copiii să se perie mai bine. Însă, asigurați-vă că verificați instrucțiunile de folosire și că acordați copilului periuța de dinți corespunzătoare vârstei acestuia.

Tehnici de periere recomandate:

  • Tehnica de periere a dinților este foarte importantă. Periați-vă pe dinți de cel puțin două ori pe zi. Alegeți-vă o perie moale și care să se potriveacă cu cavitatea dvs orală;
  • Înlocuiți periuța de dinți odată la 3 luni, sau chiar și mai devreme dacă perii sunt uzați;
  • Așezați periuța de dinți la un unghi de 45 de grade față de gingie. Îndepărtați ușor peria înainte și înapoi, cu mișcări circulare scurte. Periați suprafețele exterioare, interioare și cea masticatorie.
  • Pentru curățarea suprafeței interioare ale dinților frontali, așezați peria vertical și deplasați-o de sus în jos.
  • Curățați dinții cu ață dentară cel puțin odată pe zi, dacă nu puteți după fiecare masă. Această tehnică ajută îndepărtarea plăcii bacteriene și a resturilor alimentare din spațiile interdentare. Recomandăm să urmați o dietă echilibrată care să presupună un consum redus de băuturi și gustări dulci. Mergeți în mod regulat la controlul stomatologic!

Dacă ți-a plăcut articolul nostru poți afla mai multe informații și despre igiena orală a celor mici.

Lăsați un comentariu